Tornádóvadászat az USA-ban 2017 - napló & chat

kollath_k blogja

kollath_k képe

ECSS-2013. ami kimaradt

Indexkép: 
kollath_k képe

Zivatar érkezése Békásmegyerre kora délután

Semmi extra, de jól nézett ki.
timelapse: http://youtu.be/6j93Pk9fxj8

Indexkép: 
kollath_k képe

Repülőút vissza, zivatarfelhőkkel

Az ECSS lezárult. A konferencia második felének tudósításával adós maradtam. Mielőtt ezt pótolnám, a visszaútról berakok pár képet kiegészítve tempekkel. Eléggé rá voltam tapadva a repülőgép ablakára a Cb-k miatt. Egyszerűbb, légtömegen belüli zivatarok voltak egyébként.

Indexkép: 
kollath_k képe

ECSS-2013, 2-3. nap

Kis kitérő mindenek előtt. Még mindig nagyon meleg van, de délben szépen nőnek a parti cirkulációhoz köthető Tcu, Cb-k. A közvetlen parton a tenger felől fúj egy kis hűvösebb levegőt hozó szél, de egyébként 28 fok körl van. Pár kép:


forrás: FMI honlapja

kollath_k képe

ECSS-2013, 1.nap

A konferencia első napja a veszélyes jelenségek klimatológiája, hosszabb távú kockázat becslés, károk, hatások témák körül forgott. A ritkán előforduló, főként lokális jelenségekre nagyon nehéz épkézláb archív adatbázist összeállítani, ami alapját képezhetné a különféle kockázatbecsléseknek.

kollath_k képe

ECSS-2013, Helsinki, 0. nap

Ezen a héten zajlik a European Conference on Severe Storms konferencia Helsinkiben, amin van szerencsém részt venni és reményeim szerint minden nap este egy rövidebb írással itt beszámolni. A rendezvény honlapja, ahol a részletes program megtekinthető: http://www.essl.org/index.php?option=com_content&view=article&id=59&Itemid=59

Tartalom átvétel

Élő viharvadászat

Konvektív előrejelzés

Convective forecast

Köszönjük!

Támogasd a
Viharvadászok Egyesületét
adód 1%-ával!

Adószámunk: 
18033108-1-03

Részletekért kattints!

Zivatar valószínűség a következő órákban

+0h+3h+6h
Budapest
Debrecen
Eger
Győr
Kecskemét
Pécs
Siófok
Sopron
Szeged
Szolnok

Navigáció

Belépés

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó és 3 vendég van a webhelyen.

Copyright

Az oldalon található minden tartalom (szöveg, kép, videó) - kivéve ahol a feltüntetett forrás ettől eltér - a Magyarországi Viharvadászok és Viharkárfelmérők Közhasznú Egyesületének tulajdonát képezi. Bármilyen nemű felhasználáshoz az Egyesület hozzájárulása szükséges.

info@szupercella.hu