Tornádóvadászat az USA-ban 2017 - napló & chat

Balra térő szupercella Zalavár mellett

Észlelés - 2017.06.18 11:15

Sprinterx2

Zalavár

2017.06.16-án kora este egy balra térő szupercella robogott el Zalavár mellett. Szép falfelhővel rendelkezett.


Hibrid rettenet Miskolc felett

Észlelés - 2017.06.16 12:28
devilstorm21
Admin
Miskolc

Egy komoly villámárvizet is okozó hibrid (szuper)cella vánszorgott át Miskolc felett. Az esemény már 10 nappal ezelőtt történt, de csak most sikerült publikálnom a képet.


Hibrid cellák nyomában az Észak-Alföldön

Viharvadászat - 2017.06.06 00:01
Dom
Polgár

Szerdán a paraméterek alkalmasak voltak viharvadászásra, ezért útnak is indultunk, sajnos fél órás késéssel. A csobádi károkozó szupercellát csak oldalról sikerült megfigyelnünk, mivel mire utolértük, már gyengült a zivatar. Az első képünk Sajópetrinél készült, ahol még ereje teljében volt, az akkor még szupercella. A második képünk hajdúnánási elágazó után pár méterrel készült, ahol gyönyörű szivárvánnyal búcsúzott a zivatarunk. Könnyes búcsút vettünk tőle, és elindultunk visszafele megfigyelni a Bükk északi részénél kialakult, szintén látványos zivatart (ami egy ideig szupercellás jegyeket is felvett), itt lőttük ezt a képet, a Tiszavasvári felé vezető úton. Ez után Peti megcsinálta az eddigi év képét: villámos peremfelhő. Végül pedig megfigyelhettük ahogy szupercellát megszégyenítően csavarodott a felhőzet.
Újabb sikeres vadászatot magunk mögött tudva, indultunk haza.


Labilis, hőzivataros nap a Balatonon

Észlelés - 2017.06.03 16:42

KewinSc
Zamárdi

Lokális zivatarok
A Balatontól délre tevékenykedő zivatarcellák innen Zamárdiból is nagyon szépen festettek, halk dörgések és élénk kifutószél kísérte az egyik, viszonylag közel kialakuló gócot. A felhőalapból időnként kisebbb fractus-ok is lelógtak, de tubát nem észleltem.


Martfű

A középső és a keleti országrészben sorra pattantak ki a zivatarok, pont az események középpontjában voltam, először egy izmos squall line tartott felém, még kora délután, de pont előttem futott ki. Az láncolat elvonulta után, egyből pattantak ki az újabb zivatarok Cegléd térségében, az egyik izmosabb zivatar felém is vette az irányt, szép peremfelhőt felvonultatva. Az utolsó, 3. hullám a késő délutáni órákban érkezett már, de ez egy elkerülő cella volt, de azért fotózható távolságon belül.Budapest

Szokás szerint mikor látom a radaron, hogy robbanékony a légkör fölmegyek az egykori Királyi Palota árkádjai alá. Amikor megérkeztem a daruk között dél illetve délkelet felé már jól látszódtak a méretes zivatarfelhők. Mikor átmentem a Palota dunai oldalára láttam, hogy ezen az oldalon kell maradnom, ha izgalmas látványosságokat akarok videózni. Látszódott a felhőkből, hogy előttem fog kiépülni az az MKR, amely Budapestnek főleg északi felében komoly áradásokat okozott. Röviden, amit láttam: MKR kiépülése, erős kifutó szél, intenzív forgás, zöldes enyhén szoknyásodó csapadékzónák, nedves levegő beszívása. A nagy esemény végén villámokat is sikerült videóznom (nem csak a fényüket) és eléggé elnagyolt mammák is voltak az üllőn. UI.: A videó eléggé hosszú (1 óra 46 perces).


Élő viharvadászat

Convective forecast

Köszönjük!

Támogasd a
Viharvadászok Egyesületét
adód 1%-ával!

Adószámunk: 
18033108-1-03

Részletekért kattints!

Zivatar valószínűség a következő órákban

+0h+3h+6h
Budapest
Debrecen
Eger
Győr
Kecskemét
Pécs
Siófok
Sopron
Szeged
Szolnok

Navigáció

Belépés

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó és 5 vendég van a webhelyen.

Copyright

Az oldalon található minden tartalom (szöveg, kép, videó) - kivéve ahol a feltüntetett forrás ettől eltér - a Magyarországi Viharvadászok és Viharkárfelmérők Közhasznú Egyesületének tulajdonát képezi. Bármilyen nemű felhasználáshoz az Egyesület hozzájárulása szükséges.

info@szupercella.hu