Zivatarok nyomában..

Felhasználó: 
davidi87
Időpont: 
2017, június 6
Bejárt útvonal: 
Monor-Pilis-Érd-Balatonakarattya-Cegléd

A reggeli óráktól kezdve készenlétben voltunk, igen kedvezőek voltak a feltételek zivatarképződéshez, szinte országosan. Elsődleges célterületünk a Duna-Tisza köze volt, itt mozogtunk a növekvő gomolyfelhők között. 1-1 pileus, cu cong, de több nem nagyon akart történni még délután 2 kor sem, amikor délnyugat felől egy kisebb rendszer kezdett kialakulni, ami haladt a Balaton felé, szupercella gyanúval. Sajnos csak nagyon lassan tudtunk áthelyeződni nyugatra, a gyengülő rendszert Székesfehérvár környékén értük el, de pár komolyabb villámon és felhőszakadáson kívül semmi érdemleges nem történt.
Ezek után a Dunántúlon szinte teljesen megszűnt az aktivitás, viszont keleten, a Tisza vonalában igen komoly zivatar rendszer kezdett összeállni, így arra rajtoltunk rá, de sajnos erre is hiába, már késő volt. Pár képet azért tudtunk készíteni a közel 70-90 km-re lévő cellák üllőjéről, ami igen látványos volt még így is. Az estére várt zivatarlánc is elmaradt, így további akcióban már nem volt részem. 

Megfigyelt jelenségek: 
Zivatar felhő
Felhőszakadás
Fotók: 
Stormpanel: 
Nem

Élő viharvadászat

Konvektív előrejelzés

Convective forecast

Köszönjük!

Támogasd a
Viharvadászok Egyesületét
adód 1%-ával!

Adószámunk: 
18033108-1-03

Részletekért kattints!

Zivatar valószínűség a következő órákban

+0h+3h+6h
Budapest
Debrecen
Eger
Győr
Kecskemét
Pécs
Siófok
Sopron
Szeged
Szolnok

Navigáció

Belépés

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó és 3 vendég van a webhelyen.

Copyright

Az oldalon található minden tartalom (szöveg, kép, videó) - kivéve ahol a feltüntetett forrás ettől eltér - a Magyarországi Viharvadászok és Viharkárfelmérők Közhasznú Egyesületének tulajdonát képezi. Bármilyen nemű felhasználáshoz az Egyesület hozzájárulása szükséges.

info@szupercella.hu