Sörvényes Wörkshop - szept. 22., szombat

 

Kecskemét

Sikeres viharvadászat 2015.08.02-án, avagy amikor egy légzuhatag meglebbenti fátylát

A Felhőszakadárok formáció (Devilstorm és jómagam) Gbond-al kiegészülve sikeres viharvadászatot bonyolított le egészen a Szentes alatti Szegvárig eljutva. A nap fénypontja egyértelműen az a légzuhatag volt, amit Kecskemét határából sikerült végigkövetnünk, kialakulásától a tombolás fázisáig.

Gyakorlatilag nem kis szerencsével, és Devilstorm most is tévedhetetlen szimatával, igen sikeres és adrenalintól fűtött vadászatot bonyolítottunk le, melyből ízelítőként a lenti kép. A többit majd egy beszámoló keretein belül adjuk közre hamarosan! :)

Röviden a ma Kecskeméten garázdálkodó zivatarcella hátteréről

A mai késő délutáni órákban igen erős zivatarcella (55-60 dBz-s maggal, lásd az első képet, animáció itt) érte el Kecskemétet északi irányból, ami a videók és beszámolók tanúsága szerint károkozó szelet produkált. Ami a zivatar hátterét illeti, a mai nap időjárását még mindig a magassági hidegörvény határozta meg, amelynek fokozatosan kezdtünk a hátoldalára kerülni, ugyanakkor a Dunától keletre még mindig éreztette hatását a háttéremelés és a labilizálás révén.

Kapcsolat

Magyarországi Viharvadászok és Viharkárfelmérők Közhasznú Egyesülete

info@szupercella.hu

Készítette

Viharvadászok Egyesülete

Jogi tudnivalók

Az oldalon található minden tartalom (az oldal készítői és az oldali felhasználói által a weboldalon vagy a mobil applikációkon keresztül feltöltött szöveg, kép, videó, mérési eredmény, stb.) - kivéve ahol a feltüntetett információk ettől eltérnek - a Magyarországi Viharvadászok és Viharkárfelmérők Közhasznú Egyesületének tulajdonát képezi. Bármilyen nemű felhasználáshoz az Egyesület írásbeli hozzájárulása szükséges. A weboldal tartalmai szabadon hivatkozhatók a forrás feltüntetésével.

Támogatás, pályázat