Tornádóvadászat az USA-ban 2017 - napló & chat

gbond képe

A május 23-ai budapesti villámárvízet produkáló zivatarok

Május 23-a egyik legnagyobb időjárási szenzációja - a dunaújvárosi tornádó mellett - minden bizonnyal a budapesti villámárvíz volt.

Indexkép: 
Indexkép2: 
Storman képe

Nem mezociklonális tornádó Dunaújváros térségében - részletes összefoglaló

Írásunk a 2017. május 23-án (kedd) délután Dunaújváros térségében kialakult nem mezociklonális eredetű tornádót mutatja be, a jelenséget ábrázoló fotókkal, az okozott károk felmérésével és az eset meteorológiai hátterével.

Indexkép: 
Indexkép2: 
szupercella.hu képe

Nem mezociklonális tornádó Dunaújváros-Perkáta között - előzetes

2017. május 23-án (kedd) délután nem mezociklonális eredetű tornádó alakult ki a Dunaújváros és Perkáta közötti területen, amit Papp Péter, szemfüles képzett viharvadászunk, a ViharVonal csapat oszlopos tagja el is csípett, pár száz méterről dokumentálta végig az eseményeket.

Indexkép: 
Indexkép2: 
Neofita képe

Egyszemélyes alföldi bevetés szupercellákkal

Múlt hét pénteken, 2017.05.12-én, igazi adrenalinbombát kapott a szupercellákra és viharvadászatra kiéhezett szervezetem, mely helyzetet csak fokozta, hogy ezúttal egyedül indultam egy alföldi bevetésre. Devilstorm barátom távol tartózkodott és a Hortobágyról dokumentálta az eseményeket, így maradt a magányos farkas effektus.

Indexkép: 
Indexkép2: 
adaz képe

Dél-hevesi körtúra szupercellák reményében - "Stormchase by Petőfi style"

Munkám okán 2017.05.12-én Egerbe látogattam. A modell előrejelzések előre vetítették, hogy az észak-alföldi régió területén kiterjedt szupercellás konvekció várható  a kora délutáni óráktól kezdve. Alig vártam, hogy munkámat befejezve Egerből dél felé vehessem az irányt.

Indexkép: 
Indexkép2: 
szupercella.hu képe

A 2016-os szezon viharvadász szemmel

Az év végéhez közeledve összegyűjtöttük, hogy mennyire is volt alkalmas viharvadászat és viharmegfigyelés (spotterkedés) szempontjából az idei év.

Indexkép: 
Indexkép2: 
szupercella.hu képe

Viharos viharvadászat a viharsarokban

Június 17-én a déli órákban a "mindent vagy semmit" esélyével indultunk egy alapvetően nagyon ígéretes, de legalább annyira kérdéses helyzetben viharvadászni. Ami biztosnak tűnt már napokkal korábban: ha kialakulnak zivatarok, azok nagy eséllyel szupercellák lesznek - ezzel együtt pedig sajnos a viharkárok eshetősége sem volt elenyésző.

Indexkép: 
Indexkép2: 
gbond képe

A 08.05-i viharvadászatunk az Alpokalján

Az előzetes várakozásoknak megfelelően ezen a napon újfent az Alpokalja volt a szupercellák bölcsője.

A hirtelen döntést követően el is indultunk (Adaz + Gbond). Előzetesen Körmendet vettük célba,  és még mielőtt odaértünk volna, már ki is alakult egy szupercella az említett térségben. Kicsit előbb indultak az események, mint ahogy azt vártuk. Már messziről láttuk az üllős zivatarfelhőt:

Indexkép: 
Indexkép2: 
gbond képe

Viharvadászat a Balatonnál

A szerdai napon várható heves események, és a 2-es fokozatú előrejelzés miatt sem volt kérdés, hogy újra elindul vadászni az Adaz-Gbond csapat. Most Kaposvárt és környékét vettük célba - előzetesen ezt a területet jelöltem meg, mint legjobb szupercella-képződési pont.

Indexkép: 
Indexkép2: 
Felhőszakadárok képe

Felhőszakadárok csúcsformában II.

Annak ellenére, hogy a Felhőszakadárok (Neofita és Devilstorm) manapság már csak évi egyszeri alkalommal ülnek autóba, hogy egy kiadósat vadásszanak, mégis sikerül az olykor kilátástalan helyzetekből is a maximumot kihozni. Így történt ez 2016.07.13-14-én is...

Indexkép: 
Indexkép2: 

Élő viharvadászat

Konvektív előrejelzés

Convective forecast

Köszönjük!

Támogasd a
Viharvadászok Egyesületét
adód 1%-ával!

Adószámunk: 
18033108-1-03

Részletekért kattints!

Zivatar valószínűség a következő órákban

+0h+3h+6h
Budapest
Debrecen
Eger
Győr
Kecskemét
Pécs
Siófok
Sopron
Szeged
Szolnok

Navigáció

Belépés

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 2 felhasználó és 10 vendég van a webhelyen.

Aktív felhasználók

  • Sprinterx2
  • Levi010

Copyright

Az oldalon található minden tartalom (szöveg, kép, videó) - kivéve ahol a feltüntetett forrás ettől eltér - a Magyarországi Viharvadászok és Viharkárfelmérők Közhasznú Egyesületének tulajdonát képezi. Bármilyen nemű felhasználáshoz az Egyesület hozzájárulása szükséges.

info@szupercella.hu