Viharvadászat 2017.05.23.

Felhasználó: 
davidi87
Időpont: 
2017, május 23
Időpont magyarázat: 
Indulás 14:00, vadászat vége 18:00
Bejárt útvonal: 
Monor-Cegléd-Örkény-Újhartyán-Ócsa-Üllő

Az ország középső részén egész jó esélyek mutatkoztak (akár heves) eseményekre is, így a közelünkben egy rövid viharvadászatot szerveztem. Délután 2-ig kivártunk, ekkor a délről érkező rendszer elég masszívnak tűnt ahhoz, hogy rámozduljunk. Elindultunk Cegléd irányába, itt terveztük az elévágást. A helyszínre érve viszont nem mutatott túl szép látványt, illetve gyengülni is kezdett az egész, úgyhogy azonnal visszafordultunk, ugyanis Pest-től délre újabb cellák kezdtek kipattanni, és időnk is volt átérni. 

A döntés jónak bizonyult, a reptér környékén tevékenykedő cella igen beerősödött, hátulról tudtunk is pár képet csinálni az igen masszív csapadéksávokról. Időközben délkelet felől (Péteri környékén) újabb cella indult meg észak felé, így amennyire csak tudtunk, közel mentünk. 2 erősebb góc között voltunk, így valamennyire mindkét irányba tudtunk figyelni. Itt újabb fotózás, illetve villámvideózás következett, utóbbi nem túl sok sikerrel, a szerencse most nem állt mellettünk, pedig volt pár igen izmos lecsapó. 

Az események után Péteri felé vettük az irányt, hogy megnézzük a cellák pusztítását, hátha találunk valamit. Feltételezésünk nem volt hiába való, villámárvíz és jégeső nyomaira bukkantunk. Erről készült pár kép és 1 videó is. 
Mivel a zivatarok észak felé (Budapesten át is) távoztak, ezért nem mentünk utánuk, villámárvizes helyzet volt, nem kockáztattunk.

Megfigyelt jelenségek: 
Zivatar felhő
Jégeső
Felhőszakadás
Károk: 
A Péterin átvonult zivatar után villámárvíz volt, illetve jégeső nyomaira bukkantunk.
Fotók: 
Videó url-ek: 
https://youtu.be/h5zi0ginB9U
Stormpanel: 
Nem

Élő viharvadászat

Konvektív előrejelzés

Convective forecast

Köszönjük!

Támogasd a
Viharvadászok Egyesületét
adód 1%-ával!

Adószámunk: 
18033108-1-03

Részletekért kattints!

Zivatar valószínűség a következő órákban

+0h+3h+6h
Budapest
Debrecen
Eger
Győr
Kecskemét
Pécs
Siófok
Sopron
Szeged
Szolnok

Navigáció

Belépés

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó és 3 vendég van a webhelyen.

Copyright

Az oldalon található minden tartalom (szöveg, kép, videó) - kivéve ahol a feltüntetett forrás ettől eltér - a Magyarországi Viharvadászok és Viharkárfelmérők Közhasznú Egyesületének tulajdonát képezi. Bármilyen nemű felhasználáshoz az Egyesület hozzájárulása szükséges.

info@szupercella.hu