Viharvadászat 2017.05.23.

Az ország középső részén egész jó esélyek mutatkoztak (akár heves) eseményekre is, így a közelünkben egy rövid viharvadászatot szerveztem. Délután 2-ig kivártunk, ekkor a délről érkező rendszer elég masszívnak tűnt ahhoz, hogy rámozduljunk. Elindultunk Cegléd irányába, itt terveztük az elévágást. A helyszínre érve viszont nem mutatott túl szép látványt, illetve gyengülni is kezdett az egész, úgyhogy azonnal visszafordultunk, ugyanis Pest-től délre újabb cellák kezdtek kipattanni, és időnk is volt átérni. 

A döntés jónak bizonyult, a reptér környékén tevékenykedő cella igen beerősödött, hátulról tudtunk is pár képet csinálni az igen masszív csapadéksávokról. Időközben délkelet felől (Péteri környékén) újabb cella indult meg észak felé, így amennyire csak tudtunk, közel mentünk. 2 erősebb góc között voltunk, így valamennyire mindkét irányba tudtunk figyelni. Itt újabb fotózás, illetve villámvideózás következett, utóbbi nem túl sok sikerrel, a szerencse most nem állt mellettünk, pedig volt pár igen izmos lecsapó. 

Az események után Péteri felé vettük az irányt, hogy megnézzük a cellák pusztítását, hátha találunk valamit. Feltételezésünk nem volt hiába való, villámárvíz és jégeső nyomaira bukkantunk. Erről készült pár kép és 1 videó is. 
Mivel a zivatarok észak felé (Budapesten át is) távoztak, ezért nem mentünk utánuk, villámárvizes helyzet volt, nem kockáztattunk.

Időpont: 
kedd, május 23, 2017
Időpont magyarázat: 
Indulás 14:00, vadászat vége 18:00
Bejárt útvonal: 
Monor-Cegléd-Örkény-Újhartyán-Ócsa-Üllő
Megfigyelt jelenségek: 
Zivatar felhő
Jégeső
Felhőszakadás
Észlelt károk: 
A Péterin átvonult zivatar után villámárvíz volt, illetve jégeső nyomaira bukkantunk.
Fotók: 
Video url-ek: 
https://youtu.be/h5zi0ginB9U
Használtad a Stormpanelt?: 
Nem

Kapcsolat

Magyarországi Viharvadászok és Viharkárfelmérők Közhasznú Egyesülete

info@szupercella.hu

Készítette

Viharvadászok Egyesülete

Jogi tudnivalók

Az oldalon található minden tartalom (az oldal készítői és az oldali felhasználói által a weboldalon vagy a mobil applikációkon keresztül feltöltött szöveg, kép, videó, mérési eredmény, stb.) - kivéve ahol a feltüntetett információk ettől eltérnek - a Magyarországi Viharvadászok és Viharkárfelmérők Közhasznú Egyesületének tulajdonát képezi. Bármilyen nemű felhasználáshoz az Egyesület írásbeli hozzájárulása szükséges. A weboldal tartalmai szabadon hivatkozhatók a forrás feltüntetésével.

Támogatás, pályázat