Esetleg mini-szupercellák érdekességként

Fokozat: 
Érvényesség vége: 
szombat, július 1, 2017 - 06:00

Mai nap érdekes lehet mini-szupercellák tekintetében. Bár az igen bitang szélnyírással nem biztos, hogy egyensúlyt tudnak teremteni a modellek által előrejelzett, kissé vérszegény labilitási paraméterek, de amennyiben ez megvalósul (ECM konv. analízisre pillantva, ennek felcsillan a reménye), látványos, de vélhetően teljesen veszélytelen LP-Szupercellákban gyönyörködhetünk néhol az országban.

Pontos kialakulási helyük, sőt maga a kialakulásuk is erős bizonytalansággal terhelt ugyan (hiszen a nedvesség is határon mozog, és az itt-ott fellelhető markánsabb nedvességkonvergenciák mellett alsó szinteken több helyen is divergens területeket mutatnak a modellek), de gondoltuk, nem hagyjuk figyelmen kívül a mai esélyeket sem, hiszen látványos felhőformációk kialakulhatnak. Ezúttal ezt hivatott jelezni a !-es fokozat is.

Mezós tornádó?: 
mezós tornádó nem várható - T0
Nem mezós tornádó?: 
Nem mezós tornádó nem várható - T0
Villám árvíz?: 
Nem várható
MKR?: 
Nem várható
Bow echo?: 
Nem várható
Szupercella?: 
Várható
Nagyméretű jég? (2-5cm): 
Nem várható
Szignifikáns jég? (>5cm): 
Nem várható
Szélvihar? (90-120km/h): 
Nem várható
Szignifikáns szélvihar? (>120km/h): 
Nem várható

Kapcsolat

Magyarországi Viharvadászok és Viharkárfelmérők Közhasznú Egyesülete

info@szupercella.hu

1139 Budapest, Fiastyúk utca 57. 3/3

Adószám (1% felajánláshoz)

18033108-1-41

Készítette

Viharvadászok Egyesülete
CodeOne.hu

Jogi tudnivalók

Az oldalon található minden tartalom (az oldal készítői és az oldali felhasználói által a weboldalon vagy a mobil applikációkon keresztül feltöltött szöveg, kép, videó, mérési eredmény, stb.) - kivéve ahol a feltüntetett információk ettől eltérnek - a Magyarországi Viharvadászok és Viharkárfelmérők Közhasznú Egyesületének tulajdonát képezi. Bármilyen nemű felhasználáshoz az Egyesület írásbeli hozzájárulása szükséges. A weboldal tartalmai szabadon hivatkozhatók a forrás feltüntetésével.

Támogatás, pályázat