Nedves hőmérséklet

Egy vizsgált levegőelem nedves hőmérséklete az a hőmérséklet, amelyet akkor kapnánk, ha a levegőelembe párologtatással addig juttatnánk vízgőzt, amíg a légelem telítetté nem válik, azaz meg nem kezdődik a vízgőz kondenzációja. A párologtatáshoz szükséges hőt a légelem belső energiája fedezi, így a folyamat hőt von el, azaz a nedves hőmérséklet mindig kisebb lesz a tényleges hőmérséklettől, méghozzá annál kisebb, minél kisebb a légelem eredeti vízgőztartalma.

Csapadékhullás esetén jó közelítéssel a levegő a nedves hőmérsékletére hűl le, így ezt a mennyiséget a csapadékhoz kötődő jelenségek termodinamikai leírásánál alkalmazzák.

Kapcsolat

Magyarországi Viharvadászok és Viharkárfelmérők Közhasznú Egyesülete

info@szupercella.hu

1139 Budapest, Fiastyúk utca 57. 3/3

Adószám (1% felajánláshoz)

18033108-1-41

Készítette

Viharvadászok Egyesülete
CodeOne.hu

Jogi tudnivalók

Az oldalon található minden tartalom (az oldal készítői és az oldali felhasználói által a weboldalon vagy a mobil applikációkon keresztül feltöltött szöveg, kép, videó, mérési eredmény, stb.) - kivéve ahol a feltüntetett információk ettől eltérnek - a Magyarországi Viharvadászok és Viharkárfelmérők Közhasznú Egyesületének tulajdonát képezi. Bármilyen nemű felhasználáshoz az Egyesület írásbeli hozzájárulása szükséges. A weboldal tartalmai szabadon hivatkozhatók a forrás feltüntetésével.

Támogatás, pályázat