Magassági hidegörvények kereszttüzében

Fokozat: 
Érvényesség vége: 
csütörtök, július 24, 2014 - 08:00

Hazánktól délre távolodik és gyengül, közben északkelet felől megközelít egy magassági hidegörvény bennünket. Mai nap még az előbbihez tartozó örvényességi,  és az alsó szintű konvergens mezők határozzák meg hazánk időjárását.
Ezen zónák tartós, és viszonylag lassú dinamikájú fennállása, némi labilitással fűszerezve, továbbra is alkalmat teremthet nem-mezociklonális tubák, megfelelő terepviszonyok mellett akár villámárvizek megjelenéséhez. Mivel összességében mindkét jelenségre csak kicsi esély van, ezért számozott fokozat nem kerül kiadásra. Villámárvíz inkább a keleti országrészben ütheti fel a fejét, a még magas értéket felvevő kihullható vízmennyiség és tartósan jelen lévő pozitív örvényességi mező kapcsán. Míg tubák inkább É-on, Ény-on,  esetleg az (észak)keleti határszél közelében jelenhetnek meg nagyobb eséllyel –persze kizárni máshol sem lehet. 

Mezós tornádó?: 
mezós tornádó nem várható - T0
Nem mezós tornádó?: 
Nem mezós tornádó nem várható - T0
Villám árvíz?: 
Nem várható
MKR?: 
Nem várható
Bow echo?: 
Nem várható
Szupercella?: 
Nem várható
Nagyméretű jég? (2-5cm): 
Nem várható
Szignifikáns jég? (>5cm): 
Nem várható
Szélvihar? (90-120km/h): 
Nem várható
Szignifikáns szélvihar? (>120km/h): 
Nem várható

Kapcsolat

Magyarországi Viharvadászok és Viharkárfelmérők Közhasznú Egyesülete

info@szupercella.hu

1139 Budapest, Fiastyúk utca 57. 3/3

Adószám (1% felajánláshoz)

18033108-1-41

Készítette

Viharvadászok Egyesülete
CodeOne.hu

Jogi tudnivalók

Az oldalon található minden tartalom (az oldal készítői és az oldali felhasználói által a weboldalon vagy a mobil applikációkon keresztül feltöltött szöveg, kép, videó, mérési eredmény, stb.) - kivéve ahol a feltüntetett információk ettől eltérnek - a Magyarországi Viharvadászok és Viharkárfelmérők Közhasznú Egyesületének tulajdonát képezi. Bármilyen nemű felhasználáshoz az Egyesület írásbeli hozzájárulása szükséges. A weboldal tartalmai szabadon hivatkozhatók a forrás feltüntetésével.

Támogatás, pályázat