Szóra sem érdemes!?

Fokozat: 
Érvényesség vége: 
szombat, július 26, 2014 - 06:00

Hazánk időjárását főleg helyi hatások irányítják. Az ország nagy részére viszonylag száraz légprofil  lesz a jellemző, de az alacsony szinten fellelhető konvergens zónák orográfiai segítséggel kipréselhetnek néhány, várhatóan  nem túl hosszú életű zivatart. Ezen zivatarok zömmel a Nagykanizsa-Nyíregyháza vonaltól északra jelenhetnek meg (azon belül is inkább ÉNy-on és ÉK-en) a délutáni órákban és döntően nem járnak majd heves eseménnyel. Amikre esetleg igen kis eséllyel, és erősen lokálisan mégis számítani lehet, az főleg ÉK-en légzuhatag (90 km/h-t megközelítő szélerősséggel), valamint (inkább) ÉNY-on nem-mezociklonális tuba, valamint igen kicsi eséllyel hegyvidéki területeink felett villámárvíz. Komolyabb jégesőnek az esélye végképp elenyésző.

Összességében előfordulhat, hogy semmilyen kirívó időjárási eseményről nem jön  majd hír a nap folyamán, de egy rövid helyzetelemzést talán megért a hét utolsó munkanapja.

Mezós tornádó?: 
mezós tornádó nem várható - T0
Nem mezós tornádó?: 
Nem mezós tornádó nem várható - T0
Villám árvíz?: 
Nem várható
MKR?: 
Nem várható
Bow echo?: 
Nem várható
Szupercella?: 
Nem várható
Nagyméretű jég? (2-5cm): 
Nem várható
Szignifikáns jég? (>5cm): 
Nem várható
Szélvihar? (90-120km/h): 
Nem várható
Szignifikáns szélvihar? (>120km/h): 
Nem várható

Kapcsolat

Magyarországi Viharvadászok és Viharkárfelmérők Közhasznú Egyesülete

info@szupercella.hu

1139 Budapest, Fiastyúk utca 57. 3/3

Adószám (1% felajánláshoz)

18033108-1-41

Készítette

Viharvadászok Egyesülete
CodeOne.hu

Jogi tudnivalók

Az oldalon található minden tartalom (az oldal készítői és az oldali felhasználói által a weboldalon vagy a mobil applikációkon keresztül feltöltött szöveg, kép, videó, mérési eredmény, stb.) - kivéve ahol a feltüntetett információk ettől eltérnek - a Magyarországi Viharvadászok és Viharkárfelmérők Közhasznú Egyesületének tulajdonát képezi. Bármilyen nemű felhasználáshoz az Egyesület írásbeli hozzájárulása szükséges. A weboldal tartalmai szabadon hivatkozhatók a forrás feltüntetésével.

Támogatás, pályázat