Továbbra is felhőszakadás, jégeső

Fokozat: 
Érvényesség vége: 
szerda, június 10, 2015 - 08:00

A tegnapi naphoz hasonló időjárási helyzet várható a mai nap folyamán is. Szinte az egész országban, bárhol kialakulhat zivatar, az események fókuszpontja nehezen meghatározható. A fő veszélyforrás a felhőszakadás és a jégeső. Szupercellás konvekció továbbra sem várható, az előrejelzés az előbb említett heves események lehetősége miatt született meg.

A labilitás továbbra is magas (néhol a 2000 J/kg-ot közelíti), a tegnapi napnál kedvezőbbek a nedvességi viszonyok is (kihullható vízmennyiség 25-32 mm). A lassú cellamozgás ma is eredményezhet villámárvizet megfelelő feltételek esetén.
Az intenzív zivatarcellák produkálhatnak 2 cm körüli, illetve annál valamivel nagyobb jégszemeket is. A középszintű kiszáradás ma is jelentős, főleg az Alföldön (igen magas DCAPE értékek), ezek a zivatarok viharos kifutószéllel is járhatnak, akár 90 km/h feletti széllökésekkel.

Mezós tornádó?: 
mezós tornádó nem várható - T0
Nem mezós tornádó?: 
Nem mezós tornádó nem várható - T0
Villám árvíz?: 
Várható
MKR?: 
Várható
Bow echo?: 
Nem várható
Szupercella?: 
Nem várható
Nagyméretű jég? (2-5cm): 
Várható
Szignifikáns jég? (>5cm): 
Nem várható
Szélvihar? (90-120km/h): 
Várható
Szignifikáns szélvihar? (>120km/h): 
Nem várható

Kapcsolat

Magyarországi Viharvadászok és Viharkárfelmérők Közhasznú Egyesülete

info@szupercella.hu

1139 Budapest, Fiastyúk utca 57. 3/3

Készítette

Viharvadászok Egyesülete
CodeOne.hu

Jogi tudnivalók

Az oldalon található minden tartalom (az oldal készítői és az oldali felhasználói által a weboldalon vagy a mobil applikációkon keresztül feltöltött szöveg, kép, videó, mérési eredmény, stb.) - kivéve ahol a feltüntetett információk ettől eltérnek - a Magyarországi Viharvadászok és Viharkárfelmérők Közhasznú Egyesületének tulajdonát képezi. Bármilyen nemű felhasználáshoz az Egyesület írásbeli hozzájárulása szükséges. A weboldal tartalmai szabadon hivatkozhatók a forrás feltüntetésével.

Támogatás, pályázat