Pécs

Pécs, Köztársaság tér

A DNy felől érkező zivatarcella még a tuba észrevétele előtt látványos lecsapóval és hangos dörgéssel érkezett. Ezt követően lettem figyelmes a tubára, mely egyértelműen örvénylő, forgó mozgás végzet. Ekkor berohantam a fényképezőhöz és mire visszaértem elérte a maximális méretét (1. kép). Ezután a padlásra vettem az irányt, hogy átfogóbb képet kapják a celláról. Ekkora már oszladozóban volt a tuba, a 3. képen még talán észrevehető a formáció.

Zivatarcella Pécsett

Esti, szürkület előtti órákban Pécsett szépen kifejlődött, radaron is jól követhető nem tudom milyen besorolású de stabil cella húzott át. Mérete alig változott, ahogy tovább haladt. Mohácsot felülről elkerülte, Bátaszék megkapta, Alföldön is élvemaradt. Itt volt némi jég, legalábbis a belváros ezen részén, de nem volt jelentős erejű, és méretű.

Kapcsolat

Magyarországi Viharvadászok és Viharkárfelmérők Közhasznú Egyesülete

info@szupercella.hu

Készítette

Viharvadászok Egyesülete
CodeOne.hu

Jogi tudnivalók

Az oldalon található minden tartalom (az oldal készítői és az oldali felhasználói által a weboldalon vagy a mobil applikációkon keresztül feltöltött szöveg, kép, videó, mérési eredmény, stb.) - kivéve ahol a feltüntetett információk ettől eltérnek - a Magyarországi Viharvadászok és Viharkárfelmérők Közhasznú Egyesületének tulajdonát képezi. Bármilyen nemű felhasználáshoz az Egyesület írásbeli hozzájárulása szükséges. A weboldal tartalmai szabadon hivatkozhatók a forrás feltüntetésével.

Támogatás, pályázat