Perkáta

Tuba

Ma napközben, a jelentős labilitás mellett, igen száraz volt a levegő. Azonban egy északnyugat délkelet tengely mentén, a középső országrészben, egy konvergencián erőteljes gomolyfelhő képződés volt megfigyelhető. A délután második felében, picit több nedvesség állt rendelkezésre, így tartósabban meg tudtak maradni a gomolyfelhők. Az egyik Cumulus Congestus alatt, 22 percig, egy nem mezociklonális tuba volt megfigyelhető Perkáta felett. Hosszú élete során, többször is "lenyúlt" azonban a talajon felkavarodó pornak, esetleg törmeléknek nyoma nem volt.

Légzuhatag, villámárvíz

2018.08.01. Perkáta. Kezdeti fülledt időt, erős zivatarok követték. Heves esőzés, felhőszakadás, villámárvíz, áramkimaradások, beszakadt utak. Ez jellemezte a tegnapi napot. A nem túl acélos labilitás ellenére, gyorsan törtek a magasba a gomolyfelhők. Pillanatok alatt zivatarok alakultak ki térségünkbe, melyek tőlünk északnyugati irányba dobták le a csapadék nagy részét. A helyi vadászatot követően, lakóhelyünkre megérkezvén, pillanatok alatt légzuhatag alakult ki a település felett, majd fél óra szünetet követően, kelet felől, falfelhővel karöltve, újabb légzuhatag ért el minket.

Kapcsolat

Magyarországi Viharvadászok és Viharkárfelmérők Közhasznú Egyesülete

info@szupercella.hu

1139 Budapest, Fiastyúk utca 57. 3/3

Készítette

Viharvadászok Egyesülete
CodeOne.hu

Jogi tudnivalók

Az oldalon található minden tartalom (az oldal készítői és az oldali felhasználói által a weboldalon vagy a mobil applikációkon keresztül feltöltött szöveg, kép, videó, mérési eredmény, stb.) - kivéve ahol a feltüntetett információk ettől eltérnek - a Magyarországi Viharvadászok és Viharkárfelmérők Közhasznú Egyesületének tulajdonát képezi. Bármilyen nemű felhasználáshoz az Egyesület írásbeli hozzájárulása szükséges. A weboldal tartalmai szabadon hivatkozhatók a forrás feltüntetésével.

Támogatás, pályázat