Búcs

1-2 közeli lecsapó, felhőszakadásszerű záporral

A zivatar érkezése előtt 2-3 másodpercenként voltak felhő-felhő kisülések (hang nélkül). A szél megélénkült, s 1:32-1:38 között nagy intenzitás csapadékhullást figyeltem meg (jég nem vala). Legfeljebb 5 lecsapó lehetett, melyek közül a legközelebbi kb 1,5 km-re vághatott be tőlem. 1:40-kor egy pillanat alatt megszűnt esni, s a villámtevékenység is alábbhagyott. 2:00-tól újra sűrű villámtevékenységről számolhatok be a tőlem 10-20 km-vel keletre lévő zivatarfelhőkből (szintén főleg felhő-felhő villámok).

Tuba (?) DNy felé

A délutáni órákban észak, északkelet felől zivatarok érkeztek Búcs térségébe. A zivatarok magjai tőlem jóval nyugatabbra haladtak el, komoly csapadékhullás lehetett arrafelé. Néhány lecsapó és felhő-levegő villámot is észleltem. A multis rendszer vezető cellájának szívta be a nedvességet, a zivatarfelhő alján fractusok jelentek, melyektől (tőlem nézve) jobbra feltételezhetően tuba alakult ki egy rövid időre, azonban elég messze volt.(A képen pirossal bekarikázva). Búcson egyébként kb. csapadéknyom jött össze, a szél azonban megélénkült.

Kapcsolat

Magyarországi Viharvadászok és Viharkárfelmérők Közhasznú Egyesülete

info@szupercella.hu

Készítette

Viharvadászok Egyesülete
CodeOne.hu

Jogi tudnivalók

Az oldalon található minden tartalom (az oldal készítői és az oldali felhasználói által a weboldalon vagy a mobil applikációkon keresztül feltöltött szöveg, kép, videó, mérési eredmény, stb.) - kivéve ahol a feltüntetett információk ettől eltérnek - a Magyarországi Viharvadászok és Viharkárfelmérők Közhasznú Egyesületének tulajdonát képezi. Bármilyen nemű felhasználáshoz az Egyesület írásbeli hozzájárulása szükséges. A weboldal tartalmai szabadon hivatkozhatók a forrás feltüntetésével.

Támogatás, pályázat