Bondor "GBond" Gyula

1984-ben születtem Kecskeméten, ahol középiskoláig a tanulmányaimat folytattam. Az egyetemet 2007-ben végeztem el Budapesten, jelenleg szoftverfejlesztőként dolgozom a fővárosban.

A természet ereje mindig is lenyűgözött. A zivatarok kb. általános iskolás korom óta érdekelnek, már ekkor szerettem az ablakból figyelni az éjszakai villámokat, nyáron a zivatarfelhők kialakulását, fejlődését is sokszor nyomon követtem.
Középiskolás koromban rendszeresen olvastam meteorológia témájú könyveket, az alapok nagy részét innen szereztem, illetve néhány megfigyelésből. 2003 ősze fordulatot jelentett, amikor is az interneten felfedeztem a metnet.hu-t, ami akkoriban az amatőr meteorológusok kedvenc gyülekező helyének számított. 2006-ban eljutottam az egyik MetNet-találkozóra, ahol a szupercella.hu alapítóival elbeszélgetve szóba került az is, hogy besegíthetnék a weboldal fejlesztésébe - és ez valósággá is vált.

A szupercella.hu illetve az Egyesület égisze alatt részt veszek a GFS térképek fejlesztésében, valamint a konvektív előrejelzések éves verifikációját nagyrészt én viszem. A nyári szezonban konvektív előrejelzéseket is készítek, mely tevékenységbe 2012 környékén kapcsolódtam be. 2015 óta aktívabban kergetem a szupercellákat terepen is, így az elmúlt évek alatt már több tucat szupercellát sikerült lencsevégre kapni és részletes beszámolóval is dokumentálni.


Weboldal: 
szupercella.hu
Facebook: 
https://www.facebook.com/szupercella
Youtube: 
https://www.youtube.com/channel/UCbz1MgWGm3F5L8OpjkoeIfQ
Twitter: 
szupercella

Kapcsolat

Magyarországi Viharvadászok és Viharkárfelmérők Közhasznú Egyesülete

info@szupercella.hu

1139 Budapest, Fiastyúk utca 57. 3/3

Adószám (1% felajánláshoz)

18033108-1-41

Készítette

Viharvadászok Egyesülete
CodeOne.hu

Jogi tudnivalók

Az oldalon található minden tartalom (az oldal készítői és az oldali felhasználói által a weboldalon vagy a mobil applikációkon keresztül feltöltött szöveg, kép, videó, mérési eredmény, stb.) - kivéve ahol a feltüntetett információk ettől eltérnek - a Magyarországi Viharvadászok és Viharkárfelmérők Közhasznú Egyesületének tulajdonát képezi. Bármilyen nemű felhasználáshoz az Egyesület írásbeli hozzájárulása szükséges. A weboldal tartalmai szabadon hivatkozhatók a forrás feltüntetésével.

Támogatás, pályázat