ViharVonal

Alakult: 2015. 05. 31.

Tagok:

-Tiszavölgyi Dávid:

A viharok iránti szeretet már a 2000-es évek után kialakult bennem. Eleinte féltem a villámlástól, de aztán utánanéztem kicsit a meteorológiának és elkezdett érdekelni a dolog. 1 évvel később elindítottam egy saját előrejelző oldalt, később pedig az idokep.hu oldalnak is csináltam előrejelzéseket.

A viharvadászat is ekkor kezdődött (2006), bár jó pár évet kihagytam. 2014 nyarán újra belemélyültem, aztán 2015-ben már annyian érdeklődtek a hobbim iránt, hogy megalapítottam a csapatot, ezáltal létrejött egy viharmániás közösség, akikkel meg tudjuk mutatni, hogy mit is csinálunk, miért is szép ez. 2017-től már viharvadász vizsgával is rendelkezem.

 

-Fekete Levente:

Jelenleg Gyömrőn élek. A viharok iránti szenvedélyem úgy gondolom nem véletlen, hiszen születésem előtt pár órával nagy vihar volt. Édesanyám kiült velem a kórház teraszára és nézte a közelefdő fellegeket..

Már kiskorom óta figyelem a zivatarokat, de az igazi szenvedély a 2008. május 20.-i gátéri tornádó után alakult ki bennem. Azóta egyre több figyelmet szentelek a meteorológiának és próbálok minden vele kapcsolatos dolgot megtanulni, megérteni.

Imádom a villámokat, főleg a közeli lecsapókat, amik kiugrasztanak a bőrömből. Nagy vágyam, hogy egyszer tornádót láthassak és fotózhassak, ami idén úgy ahogy össze is jött, mikor pár hónapja a csapattal tubát kaptunk lencsevégre.

Próbálok minél jobb előrejelzéseket írni mind a csapat, mind az érdeklődők számára.

 

-Hajdú Anita:

1985. 11. 30-án születtem. Gyermekkoromban rettegtem a viharoktól, villámlástól. Idővel elkezdett érdekelni az ismeretlen..majd figyelni kezdtem.. Rátaláltam a Viharvadászokra, s teljesen megfertőztek. Azóta kezdtem amatőr szinten fotózni, és képezni magam.S ezt folytatni is szeretném, ameddig csak lehetséges!

 

-Farkas Miklós:

1989.07.21-én születtem Felvidéken.

Az időjárás már pár éves korom óta elkezdett érdekelni. Ha valami izgalmasabb időjárási esemény volt, akkor már ablaktól-ablakig futkostam. Viharoktól kezdve minden érdekel, ami az időjárás, és ezeket egy komoly meteorológiai állomással mérem is. Az első viharvadászatom a Felvidéki társaimmal volt 2012-ben, és amint lehetett, mindig mentünk vadászni. Pár éve Dunaújvárosba költöztek, és most itt folytatom az időjárás iránti rajongásomat.

 

-Nagy Eszter:

Óvodás korom óta rajongok az időjárásért.

Mindig csodálattal töltöttek el a szélsőséges meteorológiai jelenségek. Sokáig csak hobbi szinten gondoltam az egészre, de mára már bizonyos, hogy tanulmányaim is ebben az irányban fognak folytatódni.

Az érdeklődésből fakadóan viszonylag tág ismeretekkel rendelkeztem a témában, de 2016 tavasza óta a lehető legkomolyabban és legkeményebben képzem magam. Legnagyobb célom, hogy minél jobban megfigyelhessem és megértsem az eseményeket.

Szeretnék annyi zivatart megfigyelni, amennyi csak emberileg lehetséges, hogy a jövőben pontos és precíz elemzések, előrejelzések készülhessenek.

 

-Czirok Bence:

1994. 11. 27-én születtem Orosházán. Azóta is itt lakom, de egyetemi tanulmányaim miatt sokat vagyok még Budapesten.

Kiskoromban eleinte tartottam a zivataroktól, de miután 10 évvel ezelőtt elkezdtem foglalkozni az időjárással, azóta ez teljesen a visszájára fordult. Nagyon szeretem a zivatarokat a látvány és főleg a villámok miatt. 2008. óta van egy WMR 200-as időjárás állomásom. Első villámfotómat 2008. májusában készítettem, azóta igyekszem a felszerelésemet és tudásomat folyamatosan fejleszteni. Jelenleg Canon DSLR-ekkel fotózok fényerős optikákkal.

 

-Dornics Ákos:

1982.01.26-án születtem Budapesten. Viharok iránti kedvelésem kiskoromban kezdődött, mikor Balatonon láthattam és élhettem át óriási zivatarokat. A másik óriási szenvedélyem a fotózás, így összekötöm a kettőt és próbálom megörökíteni a pillanatokat. Sok zivatart sikerült már lencsevégre kapnom, ez így is lesz a későbbiekben is.

 

 

Weboldal: 
viharvonal.com
Facebook: 
https://facebook.com/viharvonal/
Youtube: 
https://www.youtube.com/viharvonal

Kapcsolat

Magyarországi Viharvadászok és Viharkárfelmérők Közhasznú Egyesülete

info@szupercella.hu

1139 Budapest, Fiastyúk utca 57. 3/3

Adószám (1% felajánláshoz)

18033108-1-41

Készítette

Viharvadászok Egyesülete
CodeOne.hu

Jogi tudnivalók

Az oldalon található minden tartalom (az oldal készítői és az oldali felhasználói által a weboldalon vagy a mobil applikációkon keresztül feltöltött szöveg, kép, videó, mérési eredmény, stb.) - kivéve ahol a feltüntetett információk ettől eltérnek - a Magyarországi Viharvadászok és Viharkárfelmérők Közhasznú Egyesületének tulajdonát képezi. Bármilyen nemű felhasználáshoz az Egyesület írásbeli hozzájárulása szükséges. A weboldal tartalmai szabadon hivatkozhatók a forrás feltüntetésével.

Támogatás, pályázat