A konvektív helyzet változatlan az USA-ban

A Síkság északi részétől az Ohio folyó völgyén át továbbra is egy alacsony légnyomású terület helyezkedik el, amelynek déli felén egy hidegfront vonul kelet felé. E mentén várhatóak a leghevesebb események, legfőképpen É- és D-Karolinában valamint az Appalache-hegység környezetében.
A kedvező labilitású és szélnyírású területek ugyan nem lapolódnak át megfelelően - de az SPC kiadta a slight risket a térségre.

Főként multicellás zivatarok szülte heves eseményekre lehet számítani az Ohio völgyének felső részén, ahol a jégeső a legnagyobb veszélyforrás a 15 m/s körüli szélnyírás és a középszinteken zajló hidegadvekció miatt, illetve DK-ebbre a hidegfront mentén lokálisan pusztító szelek várhatóak.
Összefoglalva, szupercella kialakulása (illetve hozzá kapcsolódóan tornádó) nem várható ma a kérdéses területen.

felhasznált forrás: spc.noaa.gov

Kapcsolat

Magyarországi Viharvadászok és Viharkárfelmérők Közhasznú Egyesülete

info@szupercella.hu

1139 Budapest, Fiastyúk utca 57. 3/3

Adószám (1% felajánláshoz)

18033108-1-41

Készítette

Viharvadászok Egyesülete
CodeOne.hu

Jogi tudnivalók

Az oldalon található minden tartalom (az oldal készítői és az oldali felhasználói által a weboldalon vagy a mobil applikációkon keresztül feltöltött szöveg, kép, videó, mérési eredmény, stb.) - kivéve ahol a feltüntetett információk ettől eltérnek - a Magyarországi Viharvadászok és Viharkárfelmérők Közhasznú Egyesületének tulajdonát képezi. Bármilyen nemű felhasználáshoz az Egyesület írásbeli hozzájárulása szükséges. A weboldal tartalmai szabadon hivatkozhatók a forrás feltüntetésével.

Támogatás, pályázat