Ma is kedvezőek a feltételek szupercellák kipattanásához

A Sziklás-hegység feletti teknő lassan helyeződik kelet felé, amelyhez Colorado és Kansas határvidékén egy talajmenti ciklon kapcsolódik.
A ciklonhoz tartozó melegfront mögött labilizálódik a légkör, és a diabatikus felmelegedés illetve a nedves levegő hatására magas energiák halmozódnak fel.


 

Elsősorban a Kansas középső részein található hármaspont közelében legjobbak a feltételek szupercellák kialakulásához - itt jégeső és tornádó is előfordulhat, de később a dryline mentén délebbre is kipattanhatnak izolált cellák. Oklahoma és Texas államokban is előfordulhat tornádó az alacsonyszintű jet megerősödésével és a határréteg benedvesedésével.
Továbbá az éjszaka esetlegesen vonalba rendeződött zivatarok heves jégeső és pusztító szélvihar veszélyét hordozzák magukban.

Kapcsolat

Magyarországi Viharvadászok és Viharkárfelmérők Közhasznú Egyesülete

info@szupercella.hu

1139 Budapest, Fiastyúk utca 57. 3/3

Adószám (1% felajánláshoz)

18033108-1-41

Készítette

Viharvadászok Egyesülete
CodeOne.hu

Jogi tudnivalók

Az oldalon található minden tartalom (az oldal készítői és az oldali felhasználói által a weboldalon vagy a mobil applikációkon keresztül feltöltött szöveg, kép, videó, mérési eredmény, stb.) - kivéve ahol a feltüntetett információk ettől eltérnek - a Magyarországi Viharvadászok és Viharkárfelmérők Közhasznú Egyesületének tulajdonát képezi. Bármilyen nemű felhasználáshoz az Egyesület írásbeli hozzájárulása szükséges. A weboldal tartalmai szabadon hivatkozhatók a forrás feltüntetésével.

Támogatás, pályázat