Egy kellemes vasárnapi moderate risk

A Síkság északi része felett elterülő ciklon melegszektorában, illetve a hozzátartozó elnyújtott front mentén kedvezőek a feltételek heves zivatarok, szupercellák kialakulásához. A hullámzó hidegfronthoz köthető konvergencia jól kivehező a következő térképen, amely várhatóan segíti a konvekció beindulását:

A dryline-t ezt a hidegfront Oklahoma és Texas környékén metszi el. A következő ábrákhoz nem fűznék kommentárt, mert a rajta látható értékek magukért beszélnek:

A 6000 J/kg-t elérő CAPE arra enged következtetni, hogy arrafelé extrém méretű jegek is hullhatnak az égből.
A Mississippi völgyének középső részeitől a Nagy-Tavak térségéig egy igen labilis légtömeg húzódik, amely kombinálódik a alacsonyszintű nedvességgel  - a heves események teljes tárháza kiaklakulhat - heves jégeső, tornádó, pusztító szélvihar. A nedvesség mellett a magas alacsonyszintű helikalitás is segíti a tornádók kialakulását (főleg lllinois és Missouri állam környékén).
Az SPC egy moderate risk-et adott ki a térségre.

Kapcsolat

Magyarországi Viharvadászok és Viharkárfelmérők Közhasznú Egyesülete

info@szupercella.hu

1139 Budapest, Fiastyúk utca 57. 3/3

Adószám (1% felajánláshoz)

18033108-1-41

Készítette

Viharvadászok Egyesülete
CodeOne.hu

Jogi tudnivalók

Az oldalon található minden tartalom (az oldal készítői és az oldali felhasználói által a weboldalon vagy a mobil applikációkon keresztül feltöltött szöveg, kép, videó, mérési eredmény, stb.) - kivéve ahol a feltüntetett információk ettől eltérnek - a Magyarországi Viharvadászok és Viharkárfelmérők Közhasznú Egyesületének tulajdonát képezi. Bármilyen nemű felhasználáshoz az Egyesület írásbeli hozzájárulása szükséges. A weboldal tartalmai szabadon hivatkozhatók a forrás feltüntetésével.

Támogatás, pályázat