Öveket becsatolni - high risk!

A Síkság középső területei fölé egy folyamatosan mélyülő ciklon helyeződik, amelyhez kapcsolódva középszinteken egy jól kivehető jet fejlődik ki.
Oklahoma és Texas É-i területei felett egy dryline helyezkedik el, és a D-Kansas - Oklahoma - Arkansas vonalon egy melegfront húzódik. Ezen képződmények találkozása potenciális veszélyt jelent heves események kialakulása szempontjából.

Nebraska és É-Kansas területén emelt konvekciós zivatarok valószínűek a magas felhőalap miatt, míg a melegszektorban extrém labilis feltételek állnak fent - 3000 J/kg feletti SBCAPE-t is elérve.

A drylinetól nyugatra a gyorsan növekvő konvektív tiltás és kiszáradás akadályozhatja a konvekció kialakulását. A jelentős szélnyírás (25-30 m/s felett) támogatja a szupercellák kifejlődését.
A hodográf is igencsak helikális viszonyokat mutat, már alacsonyszinten is:


 

Összefoglalva: nagyon ígéretes helyzet várható a mai napon, főleg Oklahoma középső és keleti részén, az SPC high risket adott ki a térségre.

Kapcsolat

Magyarországi Viharvadászok és Viharkárfelmérők Közhasznú Egyesülete

info@szupercella.hu

1139 Budapest, Fiastyúk utca 57. 3/3

Adószám (1% felajánláshoz)

18033108-1-41

Készítette

Viharvadászok Egyesülete
CodeOne.hu

Jogi tudnivalók

Az oldalon található minden tartalom (az oldal készítői és az oldali felhasználói által a weboldalon vagy a mobil applikációkon keresztül feltöltött szöveg, kép, videó, mérési eredmény, stb.) - kivéve ahol a feltüntetett információk ettől eltérnek - a Magyarországi Viharvadászok és Viharkárfelmérők Közhasznú Egyesületének tulajdonát képezi. Bármilyen nemű felhasználáshoz az Egyesület írásbeli hozzájárulása szükséges. A weboldal tartalmai szabadon hivatkozhatók a forrás feltüntetésével.

Támogatás, pályázat