Hidegfront zivatarlánccal

Viharvadászat, 2018.08.14.
A modellek már napokkal korábban egy érkező hidegfrontot jeleztek. Sajnos nedvességgel bőven el voltunk látva, így voltak kételyeink a keddi nappal kapcsolatban, mivel idő előtt megfojthatták volna a konvekciót a felhők. A Dunántúl déli, illetve keleti felén jókora labilitás gyűlt össze, így útnak indultunk. Boldis Beáta, Czimbuli Zsolt, valamint mi (Tündi és Peti) útnak eredtünk Cece irányába.Útközben a Duna vonalában már kipattant néhány zivatar, de mi továbbhaladtunk a délnyugatról érkező, a hidegfront mentén kialakuló zivatarlánc elé.

Igar mellett vertünk tábort, itt vártuk be a láncot. Erős kifutószéllel érkezett (60-70 km/h-s lökésekkel), intenzív csapadék kísérte.

Mi haladtunk a lánccal együtt keleti irányba. Útközben porral, rengeteg letört faággal találkoztunk, melyek megnehezítették a haladást. Mivel a Duna vonalában a már korábban említett zivatarok vesztegeltek, hamar bedurrant a Dunántúl keleti fele, ahogy a lánc megközelítette.

A Dunát átlépve Kecskemét felé vettük az irányt, de egyfolytában újabb és újabb cellák alakultak ki, melyek közt volt egy-két látványosabb példány is.

Sajnos az estéhez közeledve már olyannyira stabilizálta a légkört az érkező hidegfront, hogy kénytelenek voltunk feladni.
 

A végére pedig egy panorámakép, az érkező zivatarláncról:

Viharvadászok: Pappné Szebellédi Tünde, Papp Péter, Czimbuli Zsolt, Boldis Beáta.

Kapcsolat

Magyarországi Viharvadászok és Viharkárfelmérők Közhasznú Egyesülete

info@szupercella.hu

1139 Budapest, Fiastyúk utca 57. 3/3

Adószám (1% felajánláshoz)

18033108-1-41

Készítette

Viharvadászok Egyesülete
CodeOne.hu

Jogi tudnivalók

Az oldalon található minden tartalom (az oldal készítői és az oldali felhasználói által a weboldalon vagy a mobil applikációkon keresztül feltöltött szöveg, kép, videó, mérési eredmény, stb.) - kivéve ahol a feltüntetett információk ettől eltérnek - a Magyarországi Viharvadászok és Viharkárfelmérők Közhasznú Egyesületének tulajdonát képezi. Bármilyen nemű felhasználáshoz az Egyesület írásbeli hozzájárulása szükséges. A weboldal tartalmai szabadon hivatkozhatók a forrás feltüntetésével.

Támogatás, pályázat