Légzuhatag, villámárvíz rengeteg csapadék

2018.08.01. Perkáta.
Kezdeti fülledt időt, erős zivatarok követték. Heves esőzés, felhőszakadás, villámárvíz, áramkimaradások, beszakadt utak. Ez jellemezte a tegnapi napot.
A nem túl acélos labilitás ellenére, gyorsan törtek a magasba a gomolyfelhők. Pillanatok alatt zivatarok alakultak ki térségünkbe, melyek tőlünk északnyugati irányba dobták le a csapadék nagy részét, látványos légzuhatagokkal kísérve. A helyi vadászatot követően, lakóhelyünkre megérkezvén, pillanatok alatt légzuhatag alakult ki a település felett, majd fél óra szünetet követően, kelet felől, falfelhővel karöltve, újabb légzuhatag ért el minket. Rövid idő alatt 60-70 mm csapadék zúdult a településre, 70km/h széllökések kíséretében. A talaj telítettsége miatt, a vizet már nem volt képes elnyelni, ezért a szelíd patakocskák, őrült folyamokká változtak. Videó:

De beszéljenek inkább a képek:

Kapcsolat

Magyarországi Viharvadászok és Viharkárfelmérők Közhasznú Egyesülete

info@szupercella.hu

1139 Budapest, Fiastyúk utca 57. 3/3

Adószám (1% felajánláshoz)

18033108-1-41

Készítette

Viharvadászok Egyesülete
CodeOne.hu

Jogi tudnivalók

Az oldalon található minden tartalom (az oldal készítői és az oldali felhasználói által a weboldalon vagy a mobil applikációkon keresztül feltöltött szöveg, kép, videó, mérési eredmény, stb.) - kivéve ahol a feltüntetett információk ettől eltérnek - a Magyarországi Viharvadászok és Viharkárfelmérők Közhasznú Egyesületének tulajdonát képezi. Bármilyen nemű felhasználáshoz az Egyesület írásbeli hozzájárulása szükséges. A weboldal tartalmai szabadon hivatkozhatók a forrás feltüntetésével.

Támogatás, pályázat