Szeptemberi betyárság.

Szombati nap (szeptember elsején), egy hullámzó hidegfront érkezett ismét. Végre úgy tűnt, hogy néhány szupercella is meglátogatja kicsiny hazánkat. Az estofex, a szupercella.hu valamint az OMSZ is másodfokú figyelmeztetése volt érvényben. Ugyan sokat vacilálva a dolgokon, de mi is elindultunk. Czimbuli Zsolti délután 5 körül indult értünk, és a Horvátország felől érkező szupercellát vettük célba ami már benn volt hazánk területén, és észak felé mozgott. Tamásit vettük célba, de versenyt futottunk ekkor már az idővel. Pécset elhagyva a szupercella gyorsan veszített az erejéből, és a tőle nyugatra elhelyezkedő, szintén észak felé mozgó zivatarláncba kezdett beleolvadni. 7 óra körül értünk Tamási és Pincehely közé, ahol bevártuk a cellánkat, ami már szinte el is tűnt a radarról, de még a struktúrája gyönyörűen megmaradt.

 

Jókora kifutószelet produkált, de egyéb veszélyes időjárási jelenség nem alakult ki.

 

Sárbogárd felé vettük az irányt, azonban a struktúra hamar szétesett ahogy próbáltuk leelőzni a cellát. Hazafelé jövet Mezőfalvánál néhány igen szép lecsapót sikerült megörökíteni. Hazaérve a vadászatból, a Duna mentén éjszaka egy konvergencia vonal alakult ki, és a vonalon sorban pattantak ki a zivatarok melyek szépen szórták a villámokat.

Viharvadászok:
Czimbuli Zsolt

Pappné Szebellédi Tünde

Papp Péter

Kapcsolat

Magyarországi Viharvadászok és Viharkárfelmérők Közhasznú Egyesülete

info@szupercella.hu

1139 Budapest, Fiastyúk utca 57. 3/3

Adószám (1% felajánláshoz)

18033108-1-41

Készítette

Viharvadászok Egyesülete
CodeOne.hu

Jogi tudnivalók

Az oldalon található minden tartalom (az oldal készítői és az oldali felhasználói által a weboldalon vagy a mobil applikációkon keresztül feltöltött szöveg, kép, videó, mérési eredmény, stb.) - kivéve ahol a feltüntetett információk ettől eltérnek - a Magyarországi Viharvadászok és Viharkárfelmérők Közhasznú Egyesületének tulajdonát képezi. Bármilyen nemű felhasználáshoz az Egyesület írásbeli hozzájárulása szükséges. A weboldal tartalmai szabadon hivatkozhatók a forrás feltüntetésével.

Támogatás, pályázat