Finálé 4 tornádóval

A május 24-re várt "tornado outbreak" stílusos fináléval búcsúztatott, az utolsó vadásznapomon 4 tornádóval kényeztetett el a légkör. Oklahoma City tágabb térségében volt mindegyik, és az elsőt, a harmadikat és a negyediket a kezdetektől néztük végig.
 
Az első példány gyors tempóban hízott egy ritkán előforduló, masszív ék alakú rémséggé.

A második gyorsan a kötél fázisba került, de hosszan, ferdén elnyúló alakja eszméletlen látványt nyújtott.

A harmadik gigászi böszmeségről nem tudok fotót mutatni, mert teljesen körbevette a csapadék, de közvetlenül mellette voltunk, az égből potyogott a tornádó által korábban felszívott törmelék, a barnásfekete, kavargó masszában pedig mindenfelé lilás villámok csapkodtak. Azonban a csapatból többeknek is pisilnie kellett - köztük nekem is -, így egy rozoga, jelentéktelen fészer alá beállva kipattogtunk a kocsiból, és elvégeztük dolgunkat. Elmondhatatlan élmény volt mindezt egy "massive rain-wrapped monster wedge tornado" tőszomszédságában megcselekedni.
 
A negyedik egyed is az orrunk előtt alakult ki, mely egy utat keresztezve sajnos átment egy kamionon, és pillanatok alatt észveszejtő sebességgel darabokra szedte azt.


 
A viharvadászatról készült videó a http://www.youtube.com/watch?v=2xjyHdNJnkc címen érhető el, érdemes a lejátszó méretén nagyítani, ill. 480p minőségben megtekinteni a felvételt. Alternatívaként az alábbi lejátszóban is megtekinthető, de itt kisebb méretű, érdemesebb közvetlenül a YouTube-on megnézni.

Kapcsolat

Magyarországi Viharvadászok és Viharkárfelmérők Közhasznú Egyesülete

info@szupercella.hu

1139 Budapest, Fiastyúk utca 57. 3/3

Adószám (1% felajánláshoz)

18033108-1-41

Készítette

Viharvadászok Egyesülete
CodeOne.hu

Jogi tudnivalók

Az oldalon található minden tartalom (az oldal készítői és az oldali felhasználói által a weboldalon vagy a mobil applikációkon keresztül feltöltött szöveg, kép, videó, mérési eredmény, stb.) - kivéve ahol a feltüntetett információk ettől eltérnek - a Magyarországi Viharvadászok és Viharkárfelmérők Közhasznú Egyesületének tulajdonát képezi. Bármilyen nemű felhasználáshoz az Egyesület írásbeli hozzájárulása szükséges. A weboldal tartalmai szabadon hivatkozhatók a forrás feltüntetésével.

Támogatás, pályázat