Vad Colorado

Május 6-át egy kis New Mexico-i körúttal kezdtük. A nap elejét máris feldobta egy teherautósofőr, akinek sikerült úgy megkomponálnia a rogyásig pakolt utánfutó limlomjait, hogy a kétfelé messze kinyúló objektumok a félpályás útlezárás jelzőkúpjait sorra felborogatták. Eme tevékenységét oly kitartóan űzte, hogy már arra kötöttünk fogadásokat, melyik kúp dől el és melyik marad állva.
 
Utunkat később Colorado felé vettük, hogy megtekintsük a Royal Gorge nevű hidat, mely egy embertelen méretű kanyon fölött ível át. Megérkezvén konstatáltuk, hogy itt valóban nem mindennapi látványról van szó. A hídon átsétálva brutális erejű szél fogadott minket, a meglehetősen instabilnak látszó, hajópadló jellegű deszkázat úgy hullámzott alattunk, mintha víz lenne. A bizarr látképet fokozta a jelentéktelennek tűnő kis piros libegő lélekvesztő, mely egy szál drótra kifeszítve lengedezett végig a szakadék fölött egy marék összetömörült turistával. A híd közepén egy komoly figyelmeztetéssel is találkoztunk: "Tilos a hídról horgászni!". Ettől jól megijedtünk, és letettünk az addig eltökéltnek hitt szándékunkról, hogy a 80 km/h-s szélben a több mint 300 méter mély szakadék alján zuborgó vízből nekiálljunk megpróbálni valami vacsorát kipecázni :)


 
A túloldalon egy kis állat- és növénypark várt minket, ahová érdekes módon betévedtek vadon élő állatok is, nem csak a kerítéseken belül volt látnivaló. Egy pödrött fejdíszű négylábú például tőlünk pár méterre, mindenféle aggodalom nélkül sétált át az úttesten. Találtunk néhány fát is, melyek kísértetiesen emlékeztettek egy tornádó forgására - bár amilyen elvonási tüneteink vannak már, szinte bármibe beleképzeltük volna, hogy tornádó.
 

A napot Colorado Springs-ben zártuk egy igen jó hangulatú sörözéssel. Csatlakozott hozzánk egy másik, tapasztalt, TVN-pólós viharvadász figura is, aki magával ragadó stílusban, eszméletlen tornádós sztorikkal szórakoztatta a jónépet. A nevére sajnos nem emlékszem, mert a barna sör ideiglenesen lecsökkentette az ezért felelős képességemet. A sör további mellékhatása volt, hogy fokozatosan egy kitaposott ökörbéka formáját kezdtem felölteni. Másnap reggel azért sikerült észrevennem, hogy a szálloda ablakából a Sziklás-hegység csodálatos látványa tárul a szemem elé.


 
Ma, május 7-én feljöttünk Nebraskába, épp Ogallalában dekkolunk, és most már tényleg izgatottan várjuk a holnapi fejleményeket, ami várhatóan valahol ezen a környéken jelentkezhet. Illinois államban már volt néhány szép szupercella egy-két tornádóval, de kisvadra nem lövünk :)

Kapcsolat

Magyarországi Viharvadászok és Viharkárfelmérők Közhasznú Egyesülete

info@szupercella.hu

1139 Budapest, Fiastyúk utca 57. 3/3

Adószám (1% felajánláshoz)

18033108-1-41

Készítette

Viharvadászok Egyesülete
CodeOne.hu

Jogi tudnivalók

Az oldalon található minden tartalom (az oldal készítői és az oldali felhasználói által a weboldalon vagy a mobil applikációkon keresztül feltöltött szöveg, kép, videó, mérési eredmény, stb.) - kivéve ahol a feltüntetett információk ettől eltérnek - a Magyarországi Viharvadászok és Viharkárfelmérők Közhasznú Egyesületének tulajdonát képezi. Bármilyen nemű felhasználáshoz az Egyesület írásbeli hozzájárulása szükséges. A weboldal tartalmai szabadon hivatkozhatók a forrás feltüntetésével.

Támogatás, pályázat