Tornado! On the ground!

Csapatunk május 21-én, egy izzasztó vadászat végén az Oklahoma államban található Ada térségében végre megfogta a kutya farkát. Egy mindössze pár percig tartó, de klasszikus kúp alakot öltő tornádót csíptünk el, méghozzá tökéletes időzítéssel. A tornádó egy elképesztően brutális megjelenésű, masszív szörnyetegként rotáló szupercellából ereszkedett le, mely radaron tankönyvbe illő reflektivitási mintát mutatott. Az esemény különleges pikantériája, hogy egy nappal a gátéri tornádó 3. évfordulója után következett be. Természetesen részletesebb beszámoló és videó is következik majd az esetről, de egyelőre be kell érnetek az alábbi kis ízelítővel :)

A viharvadászatról készült videó a http://www.youtube.com/watch?v=-GARjOLUUjI címen érhető el, érdemes a lejátszó méretén nagyítani, ill. 480p minőségben megtekinteni a felvételt. Alternatívaként az alábbi lejátszóban is megtekinthető, de itt kisebb méretű, érdemesebb közvetlenül a YouTube-on megnézni.

Kapcsolat

Magyarországi Viharvadászok és Viharkárfelmérők Közhasznú Egyesülete

info@szupercella.hu

1139 Budapest, Fiastyúk utca 57. 3/3

Adószám (1% felajánláshoz)

18033108-1-41

Készítette

Viharvadászok Egyesülete
CodeOne.hu

Jogi tudnivalók

Az oldalon található minden tartalom (az oldal készítői és az oldali felhasználói által a weboldalon vagy a mobil applikációkon keresztül feltöltött szöveg, kép, videó, mérési eredmény, stb.) - kivéve ahol a feltüntetett információk ettől eltérnek - a Magyarországi Viharvadászok és Viharkárfelmérők Közhasznú Egyesületének tulajdonát képezi. Bármilyen nemű felhasználáshoz az Egyesület írásbeli hozzájárulása szükséges. A weboldal tartalmai szabadon hivatkozhatók a forrás feltüntetésével.

Támogatás, pályázat