Trónfosztás

 
 
Nem mertem tegnap elkiabálni, de éreztem, hogy a tegnap éjszakai villámfotózás csak a kezdet. Szerencsére ma éjszaka bebizonyosodott, hogy ezen megérzésem helytállónak bizonyult. Végre bőséges csapadékot is kaptunk (pontosan nem tudom mennyi eső esett, mert még mindig esik…).
 
Szóval a lényeg: hihetetlen szerencsés voltam. Hosszú idő után végre jó ideig sikerült villámokat fotóznom. Azt tudni kell, hogy ez az egyik kedvenc elfoglaltságom, úgyhogy télen sokszor vagyok lehangolt és szomorú… ;)
Üröm az örömben, hogy elfelejtettem napközben, hogy fel kéne tenni töltőre a tükörreflexes gép akksiját, így félúton bemondta az unalmast. Előszedtem tehát a régi jól bevált digitális Canon-t és felelevenítettem, hogyan is kell azzal villámot fotózni.
Természetesen gyorsan elkezdtem tölteni a másik akkumulátort is, mivel csak szép lassan vánszorgott fel az MKR, ezért gondoltam talán a végén megint fogom tudni használni.
Szerencsére tudtam is. Nem írnék most sokat, inkább mutatom a termést.
Ja igen, talán annyit kell még tudni, hogy ezúttal nem autókáztam sehová, mert úgy éreztem, a közeli gát méltó helyszín az eseményhez (nem volt mellékes, hogy nem kellett messzire mennem új fényképezőgépért, hogy néha haza tudtam szaladni, ránézni a radarképre, stb.)
 
A fotózás elején még nem volt vak sötét. Már egy ideje mentek a lecsapók. 
A hosszú záridő itt is segített abban, hogy néha ne csak 1 villám kerüljön a képre. 


 

Abban is segített, hogy egy 1 órán belül lemerüljön az akksi, így haza kellett szaladnom a digitális fényképezőmért. Ezek a képek azzal készültek (ez sajnos erősen látszik a minőségen is, de a tartalom remélem feledteti a dolgot kissé).
 

Bő fél óra után ismét Nikon-al  a kézbe vártam a már egész közel ért villámokat.
Kezdődött a finálé (legalábbis fotózási szempontból).


 

A lenti linken található az a kép, ami egy 2007-es squall line érkezésekor készült, és ami számomra eddig a legjobbnak kikiáltott kép volt (a saját ízlésem szerint persze).
http://indafoto.hu/Neofita/image/5950827-7deb5e4f/details/l/225015
 
De ennek immáron vége. Itt jön az a kép, ami miatt azt a címet adtam a bejegyzésnek, hogy trónfosztás. 

Több év után íme a trónfosztó!

 

Tatttáááááááám:

Írta: Neofita

Kapcsolat

Magyarországi Viharvadászok és Viharkárfelmérők Közhasznú Egyesülete

info@szupercella.hu

1139 Budapest, Fiastyúk utca 57. 3/3

Készítette

Viharvadászok Egyesülete
CodeOne.hu

Jogi tudnivalók

Az oldalon található minden tartalom (az oldal készítői és az oldali felhasználói által a weboldalon vagy a mobil applikációkon keresztül feltöltött szöveg, kép, videó, mérési eredmény, stb.) - kivéve ahol a feltüntetett információk ettől eltérnek - a Magyarországi Viharvadászok és Viharkárfelmérők Közhasznú Egyesületének tulajdonát képezi. Bármilyen nemű felhasználáshoz az Egyesület írásbeli hozzájárulása szükséges. A weboldal tartalmai szabadon hivatkozhatók a forrás feltüntetésével.

Támogatás, pályázat