ECSS-2013, Helsinki, 0. nap

Ezen a héten zajlik a European Conference on Severe Storms konferencia Helsinkiben, amin van szerencsém részt venni és reményeim szerint minden nap este egy rövidebb írással itt beszámolni. A rendezvény honlapja, ahol a részletes program megtekinthető: http://www.essl.org/index.php?option=com_content&view=article&id=59&Itemid=59

A Budapest-Helsinki útvonalon félúton kereszteztünk egy keleti áramlásba ágyazott MNSZ-t. Litvánia, Beloruszia felé lehetett Cb tetőket megpillantani a távolban.


Az MNSZ labilisabb légtömegére reprezentatív litván pszeudo temp (18 UTC).

Az MNSZ-től északra Finnországban száraz, meleg a légtömeg. A 12 fok körüli a 850 hPa, ami alatt ki is egyenesedik napközben a hőmérsékleti görbe, így 27, 28 fok volt a városban a tengerparttól távolabb.


(mégis be kellett volna dobnom egy rövidnadrágot meg egy szandált is...)

folytatása következik, ahogy időm engedi...
Kolláth Kornél
2013.06.03. 01.25 HLT (szürkületi világosság van egyébként most kint így éjszaka, nem sötétedett teljesen be.)

 

Kapcsolat

Magyarországi Viharvadászok és Viharkárfelmérők Közhasznú Egyesülete

info@szupercella.hu

1139 Budapest, Fiastyúk utca 57. 3/3

Adószám (1% felajánláshoz)

18033108-1-41

Készítette

Viharvadászok Egyesülete
CodeOne.hu

Jogi tudnivalók

Az oldalon található minden tartalom (az oldal készítői és az oldali felhasználói által a weboldalon vagy a mobil applikációkon keresztül feltöltött szöveg, kép, videó, mérési eredmény, stb.) - kivéve ahol a feltüntetett információk ettől eltérnek - a Magyarországi Viharvadászok és Viharkárfelmérők Közhasznú Egyesületének tulajdonát képezi. Bármilyen nemű felhasználáshoz az Egyesület írásbeli hozzájárulása szükséges. A weboldal tartalmai szabadon hivatkozhatók a forrás feltüntetésével.

Támogatás, pályázat