kollath_k blogja

Repülőút vissza, zivatarfelhőkkel

Az ECSS lezárult. A konferencia második felének tudósításával adós maradtam. Mielőtt ezt pótolnám, a visszaútról berakok pár képet kiegészítve tempekkel. Eléggé rá voltam tapadva a repülőgép ablakára a Cb-k miatt. Egyszerűbb, légtömegen belüli zivatarok voltak egyébként. Magyarországon belül, Heves megye környékén kicsit kerülgetnie is kellett a gépnek az objektumokat, volt olyan, hogy szűken haladtunk két Cb között.
 

 

 

ECSS-2013, 1.nap

A konferencia első napja a veszélyes jelenségek klimatológiája, hosszabb távú kockázat becslés, károk, hatások témák körül forgott. A ritkán előforduló, főként lokális jelenségekre nagyon nehéz épkézláb archív adatbázist összeállítani, ami alapját képezhetné a különféle kockázatbecsléseknek. A térben, időnben hiányzó közvetlen időjárási káresemény adatokat persze lehetséges pótolni távérzékelt adatok (radar, műhold) és numerikus modell analízisekből kihámozható információk alapján.

Kapcsolat

Magyarországi Viharvadászok és Viharkárfelmérők Közhasznú Egyesülete

info@szupercella.hu

1139 Budapest, Fiastyúk utca 57. 3/3

Készítette

Viharvadászok Egyesülete
CodeOne.hu

Jogi tudnivalók

Az oldalon található minden tartalom (az oldal készítői és az oldali felhasználói által a weboldalon vagy a mobil applikációkon keresztül feltöltött szöveg, kép, videó, mérési eredmény, stb.) - kivéve ahol a feltüntetett információk ettől eltérnek - a Magyarországi Viharvadászok és Viharkárfelmérők Közhasznú Egyesületének tulajdonát képezi. Bármilyen nemű felhasználáshoz az Egyesület írásbeli hozzájárulása szükséges. A weboldal tartalmai szabadon hivatkozhatók a forrás feltüntetésével.

Támogatás, pályázat